Reddingsbrigade verdient betere ondersteuning.

Na het indienen van een amendement om de Reddingsbrigade aan eigen vervoer te helpen bleken sommige raadsleden niet te weten dat we in Amersfoort een reddingsbrigade hebben welke zelfs onderdeel is van de “Reddingsvloot” die ingezet kan worden bij overstromingen.

Helaas werd het amendement niet met een meerderheid aangenomen.  Veel raadsleden vonden het idee positief maar het moment bij de behandeling van de jaarstukken 2021 vond men niet goed en men wilde het in een breder perspectief behandelen. Daarom willen wij dit amendement opnieuw aanbieden bij de begroting.

Alle hulpdiensten met vrijwilligers meer helpen

Als Beter Amersfoort vinden we dat de gemeente de verschillende hulpdiensten met vrijwilligers beter moet ondersteunen. Niet alleen de reddingsbrigade maar ook het reanimatie netwerk en de dierenambulance zijn van die hulpdiensten waar vrijwilligers de kern vormen.

In de jaarstukken 2021 hebben wij niet uitgegeven bedragen gevonden waarmee we in de begroting 2023 deze organisaties structureel en incidenteel middelen willen geven om hun werk blijvend goed te kunnen uitvoeren. Structureel is daarvoor 65.000 euro beschikbaar en incidenteel zelfs 296.000 euro.

In september hopen we in een Ronde met gemeenteraadsleden een voorstel te kunnen uitwerken voor ondersteuning van deze organisaties.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *