Eemland Schoon

Afgelopen zaterdag 11 december was i, Ina Vijzelman, te voet onderweg vanuit Amersfoort-Schothorst naar de stad toen mijn aandacht werd getrokken door 4 hardwerkende mensen van Eemland schoon.

Zij probeerden met elkaar letterlijk iets uit de grond te stampen maar wat? Omdat ik haast had, wij zouden om 12.00 uur foto’s maken met de partijleden van Lijst Noelle Sanders, ben ik met die vraag in het achterhoofd doorgelopen.

Met de foto’s kwam het helemaal goed.  Het was gezellig en we staan er allemaal mooi op😊. Waarschijnlijk voor de volgers zeer binnenkort te zien op deze pagina.

Toen ik terugliep en weer op hetzelfde plekje nog steeds de mensen van Eemland schoon aantrof ben ik er, nieuwsgierig als ik ben, toch even op af gestapt.

Op mijn vraag wat deze mensen van Eemland Schoon eigenlijk aan het doen waren antwoordde één van de medewerkers dat zij op een ludieke manier op verschillende plekken in Amersfoort het zwerfafval probleem aan de kaak stellen. En inderdaad heb ik ook een keer een lange ketting van mondkapjes gezien die mensen (wij dus) allemaal zo in de vrije natuur gooien. Dit zet je dan toch wel even aan het denken.

Inmiddels stond er een prachtig kunstwerk gemaakt van blikjes die elk een eigen schittering geven. Een soort blikjes kerstboom.

s’Avonds bleek dat deze “kunstkerstboom“ nog licht geeft ook.

Omdat ik dit inderdaad een ludieke manier vind om ons te confronteren met al het afval dat we achterlaten in onze mooie natuur besloot ik er een foto van te maken en er een kort blog over te schrijven. Voor wie het wil zien,  De “kunstkerstboom” staat langs de Holkerweg vlakbij het winkelcentrum in Schothorst.

Mocht u meer willen weten over het werk van Eemland Schoon klik dan op onderstaande link.

Dank je wel Eemland Schoon voor dit positieve en ludieke appel.

https://www.facebook.com/groups/171743234170172/

met vriendelijke groet,

Ina Vijzelman-Waarheid

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *