Algemene beschouwingen door Emile Arnold, tegelijk zijn ‘maidenspeech’

Voorzitter er speelt op dit moment een hoop.

Internationaal zeker, maar ook landelijk zijn er veel uitdagingen:

Een energietransitie,

de omgevingswet,

woningnood,

decentralisaties,

klimaatadaptatie

en dan nog flinke inflatie.

En met al deze onderwerpen wordt er naar de gemeente gekeken. Daar staat gelukkig een coalitie tegenover die duidelijk met deze zaken aan de slag wil. Beter Amersfoort ziet een hoop mooie dingen in de begroting. Extra inzet op wonen, maar ook zorg en de natuur krijgen de aandacht die ze verdienen.

Over 2 onderwerpen willen we een kanttekening maken:

1000 woningen per jaar zijn fantastisch, maar doen weinig als die wegvloeien naar externen. Vanaf volgend jaar mag er 50% toegewezen worden aan inwoners zelf en Beter Amersfoort nodigt de coalitie uit om hier gebruik van te maken.

Dan ons andere punt: Het zijn 375 pagina’s vol met ambitie, maar die moeten ook nog uitgevoerd worden door een organisatie die haar eigen uitdagingen kent. Wij konden bijvoorbeeld nergens vinden welke ambities we niet gaan doen? En niet zeggen waar we het niet over gaan hebben.

Wat verder positief opvalt is de leesbaarheid van deze ambities, het is een stevig stuk, maar er is duidelijk nagedacht over hoe, veel bewoners dit kunnen begrijpen. Waarvoor complimenten.

Beter Amersfoort kijkt met frisse energie uit naar een constructieve samenwerking voor aankomende jaren en wenst de coalitie veel succes met dit programma. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *